Συντήρηση αγρωστώδους χλοοτάπητα

 

Μετά το πρώτο κούρεμα :

 

1.     Εφαρμογή σύνθετου κοκκώδους λιπάσματος 20-20-20 , σε ποσότητα περίπου 100 gr /m2 . Η εφαρμογή γίνεται δια σποράς του λιπάσματος , ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του χώρου .

2.     Αμέσως μετά την εφαρμογή του λιπάσματος , ενδείκνυται να γίνεται ένα καλό πότισμα .

 

Μηνιαία συντήρηση :

 

1.     Κοπή χλοοτάπητα μία φορά την εβδομάδα η συχνότερα, εάν απαιτείται, κατά την διάρκεια όλης της θερμής περιόδου .

2.     Εφαρμογή σύνθετου κοκκώδους λιπάσματος 20-20-20 , σε ποσότητα περίπου 100 gr /m2 . Η εφαρμογή γίνεται δια σποράς του λιπάσματος , ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του χώρου , μία φορά κάθε ενάμιση μήνα , για όλη την θερμή περίοδο του έτους . Τον χειμώνα δεν χρειάζεται να γίνονται λιπάνσεις η εάν γίνουν θα πρέπει να εφαρμόζονται κατά αραιά διαστήματα ( μια – δύο σε όλη την διάρκεια του Χειμώνα ), και σε ποσότητα μισή από αυτήν της θερμής περιόδου . Η έναρξη των λιπάνσεων θα πρέπει να γίνεται όταν παρατηρήσουμε την αρχή της έντονης βλάστησης , νωρίς την Άνοιξη .

3.     Αφαίρεση πλατύφυλλων ζιζανίων , μηχανικά η χημικά . Η χημική καταπολέμηση γίνεται με ψεκασμούς του χλοοτάπητα με εκλεκτικά ζιζανιοκτόνα ( 2,4 D , MCPA κλπ ) . Η ενέργεια αυτή γίνεται εάν απαιτηθεί . Μετά τον ψεκασμό μην ποτίσετε για μια η δύο ημέρες . Μην ψεκάζετε όταν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή. Προτιμήστε τις απογευματινές ώρες η τις πολύ πρωινές .

4.     Ψεκασμοί φυτοπροστασίας γίνονται με τα συνιστώμενα κατά περίπτωση φάρμακα , εάν δημιουργηθεί πρόβλημα . Συνήθως τα εμφανιζόμενα προβλήματα είναι μυκητολογικά και τα χαλκούχα μυκητοκτόνα διαφυλάσσουν καλά τον χλοοτάπητα . Σε όποια τέτοια περίπτωση όμως συμβουλευτείτε γεωπόνο .

5.     Ζητήστε από τον κηπουρό σας κάθε δύο χρόνια να κάνει έναν αερισμό του χόρτου με το ειδικό μηχάνημα που διαθέτει . Η ενέργεια αυτή δεν θεωρείται απαραίτητη , αλλά βελτιώνει πολύ την εμφάνιση του χλοοτάπητα και αυξάνει την διάρκεια της ζωής του .

6.     Αυστηρό κούρεμα ( βαθειά κοπή του χόρτου ) συνίσταται να γίνετε μια φορά τον χρόνο , ενώ τα συνήθη κουρέματα γίνονται με ρύθμιση της μηχανής κουρέματος σε μεσαίο ύψος κοπής .

 

www.anthorama.gr

Για ότι απορίες έχετε επικοινωνήστε μαζί μας .

info@anthorama.gr